Banii, munca si votulTrecand peste faptul ca votul pentru Geoana a fost una dintre ultimele ironii ale vietii, atunci cand cel care m-ar fi reprezentat in mod firesc, Crin Antonescu, n-a intrat in turul al II-lea, nu pot sa nu remarc cine a inclinat balanta spre marinar. Cei care nu locuiesc aici, langa mine. Nu vreau sa par patetic dar sa-mi hotarasca soarta cei care nu stau langa mine?
S-o luam metodic:
1. Dupa 4 ani la primarie domnul marinel a venit in campania electorala pentru al II-lea mandat cu lozinca: “Dati-mi consiliul!” I s-a dat si a plecat la Cotroceni.
2. Dupa 5 ani la Cotroceni vine si striga: “Comunistii (sic!) si Mogulii!
3. In timpul ministeriatului sau, in vremea CDR, a reusit performanta remarcabila de a ne spune: “Aici sunt banii dumneavoastra!” si inca nu am aflat unde sunt. Zicea ca in sosele. I-ati gasit?
4. Tot atunci a demolat guvernul Ciorbea si a pus umarul la distrugerea PNT. Pe care o desavarseste cu prietenul Milut zilele astea.
5. Acum, cu sprijinul benevol al celor din diaspora, trece la demolarea PNL.

Nu remarc nimic durabil construit de el. Intreb: Ce parere aveti de articolul urmator, aparut in wallstreet.ro:

Estimare soc: Romania nu va adopta euro in urmatorii 10 ani
Sansele ca Romania sa adopte euro in calendarul stabilit sunt mici, din cauza problemelor fiscale structurale si a faptului ca vointa politica in acest sens este slaba, a declarat analistul Moody’s, Kenneth Orchard, care crede ca statul nu va trece la euro in urmatorii 10 ani.

“Sansele ca Romania sa intre in zona euro la orizontul lui 2014 sunt mici. Eu nu cred ca Romania va adopta euro in urmatorii 10 ani, deoarece are probleme fiscale structurale care vor continua, iar Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana (BCE) vor fi stricte in acest sens”, a spus Kenneth Orchard (foto), potrivit NewsIn.
Pe de alta parte, el sustine ca in Romania nu este vizibila “vointa politica” de a corecta dezechilibrele economice in scopul adoptarii euro.
“Teoretic este posibil ca Romania sa ajusteze deficitul bugetar spre limitele impuse de UE, dar nu vad asemenea vointa. Nici clasa politica, nici populatia nu par sa-si doreasca asta. In unele tari, adoptarea euro are importanta in plan politic. De exemplu in Estonia, unde guvernul a facut reforme pentru a putea adopta euro. In Romania nu exista o dezbatere in acest sens”, a mai spus analistul Moody’s.

Vointa politica a cui? Ati observat in campania asta vre-o discutie referitoare la economie? In sensul in care, daca presedintele nu are nici un rol in problemele economice, tinand cont de situatia noastra particulara, sa ne spuna, macar, daca sustine sau nu dezvoltarea noastra integrata in UE.

Advertisements

One Response

  1. Spui asa: “Nu vreau sa par patetic dar sa-mi hotarasca soarta cei care nu stau langa mine?”
    Cam nebulos. Care este vecinatatea ta care are drept de vot? Ai fi avut aceiasi opinie daca diaspora nu venea la vot sau se exprima altfel? De ce nu ai adus acest argument inainte de alegeri? In fine, ce argumente ai impotriva celor care voteaza altfel decat tine si care sunt departe de tara? Pai daca e pe asa, sa le interzicem si sa trimita bani in tara, corect? Ca sa nu amestecam lucrurile. Te gandesti ca tu, prin votul tau, hotarasti, de fapt, soarta unor viitori emigranti? Intreb si eu, nu vreau sa te scot din ale tale, mi-ar fi imposibil. Doar sunt curios.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: