Cea mai potrivita solutie – opozitiaDe trei zile, dupa anuntarea rezultatelor la BEC, PNL a intrat intr-o perioada de framantari. Au aparut tentatii, Calin Popescu Tariceanu a fost sunat de marinar cu propunerea de a cauta o cale de a intra la guvernare alaturi de PD-L, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu declara ca actualul presedinte liberal nu este recunoscut drept lider de marinel si, din aceasta cauza, l-a sunat pe Tariceanu pentru a discuta o guvernare comuna – http://www.mediafax.ro/politic/lazaroiu-basescu-l-a-sunat-pe-tariceanu-fiind-lider-influent-in-pnl-puntile-cu-antonescu-rupte-5166380/.
Crin, pus cu spatele la zid de interesatii penelei pentru ca, nu-i asa, exista astfel de specimene, a admis ca ar putea discuta o eventuala prezenta la guvernare, avand drept conditie un prim ministru liberal.
Antonescu a convocat Comitetul Executiv National si, cu o majoritate in care a existat doar un vot impotriva si o abtinere, a obtinut reconfirmarea in pozitia de Presedinte al partidului. “Am avut o discuţie mai lungă pentru că toţi preşedinţii organizaţiilor au avut ocazia să îşi spună punctul de vedere despre alegeri, despre contextul politic, despre negocieri, despre obiectivele PNL-ului, despre guvernare. În cele din urmă, am procedat la un vot de încredere care mi-a fost acordat cu un vot împotrivă şi o abţinere”, a declarat la sfârşitul zilei, Crin Antonescu. Crin a fost, deasemenea, mandatat sa conduca negocierile cu celelalte formatiuni politice si ale societatii civile, pentru formarea unui guvern in care, daca PNL intra, sa detina primul ministru – propunerea fiind chiar presedintele Crin Antonescu.

Impresia mea este ca exista in interiorul PNL persoane care nu inteleg ca, daca se duc langa pedelei, vor sfarsii in malaxorul lui basel si PNL se va alatura PNT. Sugestia de a dialoga nu este rea, mai ales ca Antonescu a reafirmat imposibilitatea reconcilierii cu un PD la cheremul lui basescu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: