Oameni si Popor


Am cunoscut, in ultimul an si jumatate, o multime de persoane. Unele – oameni, unele – popor, cum genial spunea marele Gheorghe Dinica.
Am cunoscut persoane care au o foarte buna impresie despre ele. N-au reusit, in viata lor, nimic mai mult decat sa para ca au o spoiala de cultura. Publica articolase prin reviste, scot carti, tin bloguri. Se considera geniali.
Au impresia ca sunt superiori. Ca geniul lor este neinteles. Ca cei din jur nu-i pot aprecia la adevarata lor valoare. Dau lectii de oratorie si de gramatica, uitand ca gramatica lor nu face doua parale in fata realitatilor cotidiene. Apoi traiesc cu senzatia ca ar trebui ca ceilalti muritori trebuie sa le ridice statui, sa le dea de mancare, sa le bage bani in buzunar si, atunci cand acest lucru nu se intampla, incep sa dea cu vitriol. Fac teste de provocat scandal, se baga in seama, insulta, fac pe ingerii. Cred ca nimeni nu le poate atrage atentia, au impresia ca nimeni nu-i poate lua de guler, par cazuti din luna.
Cu greu pot intelege ca s-au inselat. Ca, in fapt, sunt niste neica nimeni, fara realizari adevarate. Si ca nu merita sa-ti pierzi prea mult vremea cu ei, timpul care le este acordat de catre ceilalti fiind pierdut fara sens. Promit sa-i ignor de acum inainte oricate spume vor mai face. Ar fi pacat sa nu se produca o inundatie mica, macar. Bale sa fie.

Update. Atunci cand spun “ignor” ma refer la ignorare totala, incluzand stergerea comentariilor acestor indivizi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: