LANSAREA ANTOLOGIEI SRSFF 2010, „PANGAIA”Societatea Română de Science Fiction și Fantasy vă invită vineri 26 noiembrie 2010, ora 17.00, la Centrul Cultural Calderon (str. Jean Louis Calderon nr.39, sector 1, București) la lansarea antologiei SRSFF 2010, „Pangaia” (SRSFF & Eagle Publishing House) și a ultimelor cinci titluri apărute în cadrul Integralei SF-ului românesc, „Seniorii Imaginației”, un proiect comun al SRSFF și Eagle Publishing House.

Vor lua cuvîntul Horia Gârbea, Dănuț Ungureanu, Mugur Cornilă, Marian Truță, Mihail Grămescu, Liviu Radu, Sebastian A.Corn.
Va urma discuția autorilor cu participanții și o sesiune de autografe.

Liviu Radu – Triptic

Mircea Opriță – Nopțile memoriei

Sebastian A.Corn – 2484 Quirinal Ave

Victor Anestin – O tragedie cerească

Victor Anestin – Puterea științei
Integrala Science Fiction-ului românesc (SRSFF & Eagle Publishing House) este un proiect deschis şi un efort conjugat al celor mai autorizate voci ale genului de la noi din ţară pentru realizarea unei serii de lucrări epice fără corespondent în întreaga literatură română.

În cadrul Integralei există pe lîngă re-editarea propriu-zisă a lucrărilor relevante și două proiecte majore ale science fiction-ului românesc:

■ „Marea Antologie a Anticipaţiei Româneşti” – coordonator Mircea Opriţă

■ „Viitorul Aşa Cum a Fost” – coordonator Ştefan Ghidoveanu

Este vorba despre repunerea în circuitul cultural a textelor (schiţe, povestiri, nuvele) autorilor români care au apărut în diferite publicaţii sau chiar în diferite volume sau antologii, conform unei selecţii în funcţie de anumite criterii.

Astfel, „Marea Antologie a Anticipaţiei Româneşti” va acoperi pe parcursul a mai multor volume, cele mai bune texte tematice din sefeul românesc.

„Viitorul Aşa Cum a Fost” se va ocupa de cele mai bune texte româneşti apărute din 1955 până în prezent într-o serie de publicaţii (CPŞF, Almanahul Anticipaţia, Jurnalul SF etc) indiferent de tematică.

Cele două proiecte vor face parte, structural vorbind, din „Integrala Seniorii Imaginaţiei”, ele vor fi complementare şi vor ajuta la o acoperire cât mai cuprinzătoare a literaturii science fiction din toate timpurile din România.

Societatea Română de Science Fiction și Fantasy (SRSFF) este o asociație culturală neguvernamentală și non-profit (ONG), al cărei scop declarat este susținerea și încurajarea genurilor science fiction și fantasy din România.
SRSFF a fost înființată în ianuarie 2009, la initiațiva unui grup de scriitori, traducători și fani din România, din dorința de a promova literatura și arta SF autohtonă de calitate.

Centrul Calderon, str. Jean Louis Calderon nr.39, sector 1, București

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: