Sa eutanasiem cainii fara stapan!


De ani de zile privesc acest flagel, nu gasesc alt termen, care este reprezentat de cainii ce bantuie pe strazile Bucurestiului. Imi aduc aminte de prima mea intalnire cu ei, in primavara lui ’83, dupa ce ma mutasem din Dudesti, cartier in care locuisem pana atunci, in noul cartier Socului. Cand imi aduc aminte de haita care ma incurajase si acum mi se zbarleste pielea pe mine….

Pe Blogul “La Coltul Strazii” exista o initiativa pe care o sustin din toata inima: Eutanasierea cainilor fara stapan. Prea multi oameni sunt muscati de aceste animale si, ica, cred ca un om are o mai mare importanta decat un caine, indiferent ce sustin toate organizatiile si grupurile de “protectie a animalelor”. Protectie inseamna aparare, protejare. Pai de ce nu protejeaza animalele aceste organizatii. Sa-i ia acasa si sa aiba grija de ei, sa-i hraneasca, sa-i doftoriceasca, sa le ofere gazduire. Nu sa urle nu-i omorati, apoi sa-i lase in strada, in continuare. Asta inseamna protectie. Daca sunt in strada nu sunt protejati si sunt si un pericol pentru oameni, cativa chiar au murit. Asa ca, cel mai bine, va rog sa le scrieti parlamentarilor care se ocupa de legea cu privire la eutanasiere si cereti-le sa voteze legea.

Pentru senatori:

to: [email deputat/senator]

subiect: susţin eutanasierea câinilor fără stăpân

corp mesaj:

Domnule/doamnă deputat,

Sunt [nume complet], cetăţean român. Vă scriu în legătură cu proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de ugenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stapân, aflat pe agenda Comisiei pentru Administraţie, din care faceţi parte.

În forma avizată anterior de Comisie, proiectul include posibilitatea, la latitudinea autorităţilor locale, de a folosi metoda eutanasierii pentru gestionare problemei câinilor fără stăpân. Consider că este cea mai bună soluţie în contextul actual şi o suţin.

Vă solicit ca votul dumneavoastră să fie în favoarea acestei forme a legii.

Menţionez că urmăresc atent activitatea dumneavoastră şi că votul meu la alegerile din 2012 va ţine cont inclusiv de cum votaţi dumneavoastră, ca reprezentant al partidului din care faceţi parte, în chestiunile care mă interesează, precum această lege.

Aştepte răspunsul dumneavoastră,

Cu respect,

Atenţie, unii dintre deputaţi au mai multe adrese de email şi probabil aceştia folosesc mai rar adresa oficială de la Cameră. Trimiteţi la toate adresele din pagină. Pentru cei care vor să rezolve toată Comisia cu un singur email, iată aici lista completă de adrese:

sulfina.barbu@cdep.ro, ion.calin@cdep.ro, ioncalin@yahoo.com, ionel.palar@cdep.ro, gheorghe.ciocan@cdep.ro, andras.edler@cdep.ro, edler.andras@yahoo.com, mapostolache@cdep.ro, victor.boiangiu@cdep.ro, boiangiuvictor@yahoo.com, dan.bordeianu@cdep.ro,   marin.bobes@cdep.ro, cristian.buican@cdep.ro, sorin.buta@cdep.ro, bogdan.cantaragiu@cdep.ro, deputat.cantaragiu@gmail.com, relu.fenechiu@cdep.ro, vasile.gherasim@cdep.ro, zmb.gherasim@gmail.com, antonella.marinescu@cdep.ro,   antonella_barbu@yahoo.com, dan.nica@cdep.ro, ioan.oltean@cdep.ro, cornel.pieptea@cdep.ro,   neculai.ratoi@cdep.ro, denes.seres@cdep.ro, szilagy@rmdsz.ro, soporan.vasile@cdep.ro,     deputat.vsoporan@gmail.com, v_soporan@yahoo.com, nicolae.stan@cdep.ro, claudiu.taga@cdep.ro, claudiu.taga@gauss.ro, eugen.uricec@cdep.ro, ecu777@yahoo.com,   lucia.varga@cdep.ro, varga.lucia@yahoo.com, aurel.vladoiu@cdep.ro, deputat_vladoiu@yahoo.com, sorin.zamfirescu@cdep.ro, zgonea@cdep.ro

Pentru deputati:

Aici ar putea să fie un pic mai complicat. Ştiu că sunt destul de mulţi cei ce nu ştiu numele celor doi reprezentanţi ai lor – deputatul şi senatorul. Nu-i bai, e un moment foarte bun să le aflăm. Mai întâi trebuie să identificăm Colegiul de care aparţinem. Nu am găsit un site care să facă acest lucru din două click-uri, dar iată câteva sugestii:

Orice metodă alegeţi, notaţi cele numărul colegiului pentru Camera Deputaţilor, unde găsim o nouă hartă. Cu un click pe judeţ ajungem la lista colegiilor; selectăm numele deputatului din colegiul nostru (după număr) şi în pagina lui avem adresa de email. Deputatul meu este Popa Florian.

to: [email deputat/senator]

subiect: susţin eutanasierea câinilor fără stăpân

corp mesaj:

Domnule/doamnă deputat,

Sunt [nume complet], cetăţean înregistrat în Colegiul uninominal nr. [nr colegiu], în care aţi fost ales. Vă scriu în legătură cu proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de ugenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stapân, aflat pe agenda Comisiei pentru Administraţie, şi care va ajunge în curând în plen.

În forma avizată anterior de Comisie, proiectul include posibilitatea, la latitudinea autorităţilor locale, de a folosi metoda eutanasierii pentru gestionare problemei câinilor fără stăpân. Consider că este cea mai bună soluţie în contextul actual şi o suţin.

Vă solicit ca votul dumneavoastră să fie în favoarea acestei forme a legii.

Menţionez că urmăresc atent activitatea dumneavoastră şi că votul meu la alegerile din 2012 va ţine cont inclusiv de cum votaţi dumneavoastră în chestiunile care mă interesează, precum această lege.

Aştepte răspunsul dumneavoastră,

Cu respect,

Sper sa ma insotiti in demersul meu.

Advertisements

6 Responses

 1. crestin te numesti domnule sau bruta?
  suflet nu ai ?
  probabil ca nu .
  dumnezeu iti va rasplati dusmania cu dusmanie …
  numai de rau sa ai parte , de moarte prin eutanasiere ..

 2. Buna seara. Daca iti este mila de animale, te rog, ia-le acasa. Nu le mai lasa pe strada. Hraneste-le, ingrijeste-le, du-le la veterinar. Nu le lasa sa se chinuie pe strada.
  Pe de alta parte, pentru mine, crestin sau nu, acum fie vorba intre noi – cati oameni au fost omorati in numele crestinismului, ma face sa spun doar ca sunt umanist, nu crestin – am la inima mai repede oamenii, ca este vorba despre japonezul ucis de caini acum cativa ani (http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/26530/Japonez-ucis-de-un-maidanez.html), sau despre femeia ucisa in ianuarie (http://www.contributors.ro/administratie/femeie-ucisa-de-caini-in-curtea-cui-e-raspunderea/). Oamenii au raspunderi, in primul rand, fata de oameni. Animalele, pot fi mancate, pentru ca suntem omnivori. Sunt popoare care mananca caini. Sa le dam lor, cainii. Si noi sa nu mai auzim de miile de oamnei muscati de cainii vagabonzi si de asa zisii “crestini” care nu mai pot de dragul lor.

 3. Crestin e cel care se poarta ca atare, nu cel care se lauda. Restul e vanare de vant.

 4. Greşiţi enorm şi chiar mă doare să constat acest fapt din partea cuiva pe care îl consideram o persoană deopotrivă inteligentă şi cu inimă!

  1. N-am să pomenesc decât în trecere considerentele care ţin de compasiune (NU sunt eutanasiaţi, se fură banii, se revând substanţele pe preţuri de multe ori mai mari decât la achiziţie, ci sunt ucişi bestial, cu bâte, răngi topoare, ceea ce doare groaznic, fiindcă tot ce are sistem nervos are sensibilitate, iar căţeii au un sistem nervos foarte dezvoltat).

  2. Pragmatic nu-i corect ce sustineţi: de altfel, şi-n paranteza de mai sus puteţi constata că iniţiativa pe care mă mir foarte tare că o îmbrăţişaţi nu face decât să alimenteze corupţia.

  De ce? Simplu. Se măcelăresc câţiva bieţi căţei (de regulă, cei blânzi şi puii, care pot fi prinşi), se raportează cifre astronomice – fiindcă “eutanasierea” nu-i controlabilă în număr de căţei. Numărul se umflă şi e extrem de profitabil pentru Protan, uzina morţii (extrem de toxică pentru bucureşteni) care instrase în insolvenţă şi căreia i s-a redat obiectul muncii pentru parandărături colosale şi electorale cu liderii PD-L.

  În tot acest timp, căţeii continuă să se înmulţească pe stradă, ceea ce autorii iniţiativei legislative criminale şi care fraiereşte şi persoane onorabile – ca dovadă, chiar dv. – urmăresc cu premeditare, ca să aibă din ce fura fără număr în continuare. Nota bene: e vorba de zeci de milioane de euro.

  Soluţia pragmatică este sterilizarea. Controlabilă – căţeii sunt marcaţi şi întregistraţi. Sterilizarea urmată de adopţie, la domicilii sau în adăposturi – costă infinit mai puţin sterilizarea plus întreţinerea unor căţei, decât alimentarea mafiei portocalii. Campania de sterilizare urmată sistematic – şi se poate, voinţă coordonată de sus trebuie, deci schimbare de regim trebuie – este singura eficientă, fiindcă previne înmulţirea căţeilor.

  Şi ştiţi ceva: cei mai mulţi căţei noi ai străzii provin din curţile/casele oamenilor care au căţeluşe/căţei, îi lasă să se înmulţească şi pe urmă dau puii în stradă! Obligativitatea sterilizării căţeilor fără pedigree este soluţia care se impune.

  Soluţia finală nu duce niciodată la nimic bun, ci doar la o spirală criminală. Ştiţi asta.

  Referitor la “japonezul ucis de maidanez(ă)”, sunteţi chiar prea inteligent ca să înghiţiţi gogoaşa. E o căţeluşă blândă, pe care o cunoştea toată lumea din zona Piaţa Victoriei-Titulescu, fiindcă stătea prin zona Spring Time, plină de clienţi – de ani de zile n-a avut nimeni probleme cu ea, dimpotrivă, era de-a casei. Şi pe spinarea ei s-a acoperit şi s-a spălat o reglare de conturi. Numai un câine-killer, crescut şi antrenat ca să ucidă, reuşeşte asemenea “tăietură” letală din muşcătură. Căţeluşa – poreclită Bosquito, de la boschetară, evident 🙂 – a fost adoptată de o familie de nemţi şi e acum în Germania. A fost “achitată” fiindcă toţi psihologii care i-au studiat comportamentul la adăpostul în care a fost arestată au constatat că e foarte blândă şi timidă, şi au tras concluzia că-i exclus ca ea să fi provocat rana şi moartea japonezului – despre a cărui identitate nu vi se pare ciudat că nu s-a discutat niciodată?

  Referitor la acea femeie ucisă de câini, răspunderea e a paznicilor care au lipsit de la datorie, fiindcă erau câini adoptaţi într-o curte de întreprindere, câini de pază, iar femeia aceea a intrat pe burtă, pe sub gard, ca o hoaţă. Dacă paznicii erau la post şi ea intra ca omul normal pe poartă să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, nu se întâmpla nimic.

  Mereu oamenii sunt de vină. Măcar fiindcă avem pretenţii de superioritate în privinţa raţiunii.

  Regret că prin scrisorile dumneavoastră încurajaţi o crimă care nu doar că-i inutilă din perspectiva intenţiilor cu care le-aţi lansat, ci e şi nocivă pentru societate, fiindcă alimentează, masiv, corupţia.

  P.S. Aţi nimerit cu la fel de bună credinţă pe blogul “Politeia”, fiind, probabil, inselat de titlu. Mesajul subliminal e tocmai împotriva monarhiei, fiindcă acolo e o oficină a lui Băsescu şi a PD-L din cele mai agresive. E o cloacă propagandistică portocalie, drapată în mult fariseism (semi)doct.

  În final, eu vă urez succes în activitatea culturală şi dacă aţi avut vreodată încredere în mine – ceea ce aşa mi se părea – poate reflectaţi la mesajul de faţă. Toate cele bune!

 5. Uitasem: ca să nu mă trimiteţi să-i iau acasă, am luat deja, cu ai mei. Nu-i pot lua chiar pe toţi. 🙂

 6. @ Roxana: pai, daca nu-i puteti lua acasa, lasati-i pe altii sa ceara eutanasierea lor. Da, vina e a oamenilor si Bucurestiul a avut dintotdeauna problema asta a cainilor vagabonzi (eu m-am nascut si am crescut aici, din pacate si mi-i aduc aminte insotindu-mi toata copilaria). Insa, cu toate argumentele – ca e scump, ca nu se poate controla randamentul etc etc, daca-i eutanasiaza PE TOTI, merita! Eu locuiesc acum la limita dinspre Chiajna. “Iubitori” de animale colecteaza caini si catei si vin si le dau drumul pe strada noastra. Nu v-as dori sa innoptati in zona, nici macar o noapte.
  Cred ca avem alte probleme de coruptie pentru care sa ne facem probleme serioase. Nu cred ca eutanasierea costa cat o autostrada.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: