Popor vegetal


Preluare de aici http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2011/10/07/undeva-in-bucuresti/#comment-14269:

Ora 12:00, prânz. Loc: Berceni. Intersecție Bdul Văcărești cu Bulevardul Tineretului, exact la rond, unde au fost înălțați niște zgârie- nori falimentari- Asmita Gardens-. Tocmai la intrarea în rond, frânâ maximă pentru ca taximetristul să nu intre în mașina din față care la rândul ei a frânat în același stil pentru a evita o altă mașină. Frână în lanț.

Înaintând în trafic, am văzut și motivul frânei: Un bărbat lovea cu bestialitate un cuplu tânăr în timp ce pipitza ce era cu bărbatul urmărea scena afară din mașina trasă pe dreapta cu usile larg deschise. Mi-a atras atenția rânjetul dominant pe figura ei scheletică. Bărbatul i-a tras o serie de pumnii în cap și în ochii tânărului, care a reușit la un moment dat să fugă printre mașinile în viteză, cu ochii vineți și plin de sânge. În timp ce îi căra pumni prietenului, fata a sărit în ajutorul lui, să îl împiedice pe nemernic să nu mai lovească. Pentru că tânărul a reușit să scape, bărbatul a început să aplice același tratament fetei. Am văzut cum fata a primit o serie de pumni în față, cu o foarte mare brutalitate.

Scena a durat câteva minute, timp în care nimeni din trafic nu a intervenit, toți asistau cum tânărul și tânăra primeau pumnii pe secundă în mijlocul mașinilor care încercau să circulau. Scenă de teatru??

Încremenită, in timp ce sunam la 112 mă uitam cum alții șoferi asistau RÂZÂND. Erau alte două-trei mașini trase pe dreapta și persoane care urmăreau scena cu interes.
– 112 sun. Trage pe dreapta.
– Nu am cum să trag pe dreapta, înseamnă să lovim alte mașini.
– Buna ziua, vă rog o mașină de poliție urgent pe Bd. Văcărești în rond, un bărbat bate cu bestialitate doi tineri…
– Stai,stai stai… cine sunt oamenii?
– Doamnă de unde să știu eu, faceti-mi legatura la poliție sector 4 să trimită de urgență o mașină în zona Văcărești, exact la rond, colț cu Tineretului
– Doamnă da tu crezi că eu am timp de așa ceva? Tu stii câte cazuri am eu?

Un astfel de răspuns m-a scos din minți, si fara sa vreau am inceput sa urlu la ea:
-UN TÂNĂR ȘI O TÂNĂRĂ, SUNT BĂTUȚI CU BESTIALITATE ÎN MIJLOCUL BULEVARDULUI, PRINTRE MAȘINI. BULEVARDUL VĂCĂREȘTI LA ROND. ESTE NEVOIE DE POLIȚIE. O MAȘINĂ DE POLIȚIE TRIMITE AUZI???
– Unde e asta, pe Bdul Vacaresti? Chiar pe Bdul Vacaresti? Unde se intampla incidentul?
– BULEVARDUL VACARESTI DOAMNA INȚELEGI??? BU-LE-VAR-DUL VACARESTI LA ROND. EXISTĂ DOAR UN ROND PE VĂCĂREȘTI, LA INTERSECȚIE CU TINERETULUI. DE CATE ORI TREBUIE SA ITI REPET??? SECTORUL 4. LEGĂTURĂ POLIȚIE SECTOR 4, SECȚIA 15 SAU 14.

Taximetristul mă roagă să ii dau telefonul si repetă si el ideea, însă calm:
– Doamna pe Văcărești, ce e asa greu, bdul Vacaresti e unul singur, chiar la rond, la interesectie cu Tineretului. Exact unde a fost o benzinărie LUK OIL și acum are stație RATB…133
Doamna ii face legatura la SMURD:
– E mort omu’?
– Doamna nu e mort, dar dacă mai stam mult poate il omoară, AM CERUT MAȘINA DE POLIȚIE CA SĂ IL OPREASCĂ CINEVA!
I se face legatura la politie. Dupa ce taximetristul ii spune ce se intamplă, acelasi taximetrist ridica vocea. Din raspunsuri, nu este greu de înțeles ce a fost întrebat:

– Cum de ce am sunat domnule? Nu ești poliție? Nu e de datoria noastră să sunăm să vă semnalăm să interveniți în astfel de scene? Da’ unde vreți să sunăm?

– …

– V-am repetat că un bărbat îl bate cu bestialitate pe un tânăr și pe o tânără, pe Vacaresti, la rond, printe mașini. Daca vine cineva cu viteza, îi lovește în plin.

– …

– Cum si ce să faceți dvs? Sa interveniti! Nu e de datoria dvs să interveniți? Nu sunteti politia? Credeam că am sunat la politie. Nu sunteti politia, nu am sunat la 112? Chiar nu mai există poliție să își faca treaba în țara asta?

– …

– Nu, nu e mort. Cum ce vreau? Să trimiteți o mașină până nu îl omoară acolo. Sau dvs interveniti numai dupa ce omul a murit? BVD-UL VĂCĂREȘTI COLȚ CU TINERETULUI!!!

– …

– Cum, cine sunt eu? Eu sunt un taximetrist si asta este numarul unei cliente. Noi am trecut pe langa incident… in timp ce dvs puneti aceeași întrebare că de ce am sunat, omul ala primeste pumnii in fața și e plin de sânge și el și doamna cu care e…..noi sunăm să vă semnalăm ceva, și tot dvs vă roțâiți la mine că de ce am sunat. …

După câteva minute bune se aude de departe o sirena.

Nici eu nu am intervenit și nici alții. Se spune că pentru siguranța propriei persoane, este mai bine să nu te expui. Un astfel de specimen uman care atacă violent în trafic, indiferent de motive, este capabil de absolut orice. Cine intervine in astfel de incidente, de obicei cade la rândul lui victimă, acolo unde este inferioritate numerică. Și tot de obicei este inferioritate numerică, pentru că dacă se intervine, de regulă este acțiune individuală, nu colectivă. Probabil dacă exista un număr mare de participanți la trafic care să reacționeze, cu siguranță ar fi reușit să îl pună jos pe individ până să vină mult așteptata și dorita poliție. Din păcate, nu există acest spirit de reacție colectivă la un pericol, ci doar asistăm la desfășurarea lui. Lipsa reacției colective are la rândul ei consecințe multiple.

În aceeași situație, mâine pot să fiu eu, tu sau orice persoană care participă la trafic. Foarte ușor putem să devenim victimele unor astfel de dezaxați pe două picioare. Si tot din păcate, numărul acestor creaturi este din ce in ce mai mare. Iar astfel de incidente sunt din ce în ce mai dese în București. Si ghiciți ce? Nimeni nu se bagă, iar pe străzile și bulevardele Bucureștiului acești indivizi fac legea. Cu pumnul, cu bata și cu ce mai au la îndemână.

112 si poliția? Avem așa ceva? Trebuie sa te rogi de ei sa iti faca o legatură telefonică, iar cand intr-un final ai ajuns la poliție, ești tratat ca potențial pericol că i-ai deranjat pentru ”atata lucru”.

In rest, sa auzim numai de bine….
GP

 bujold says:

Pai? Nu ii platim pentru asta? Eu asa credeam…. ca le dam salarii pentru a ne rade in nas….
Din moment ce atitudinea generala a acestui popor (?) este cea slugarnica, invatata in anii de ocupatie turco-fanariota si transmisa din tata’n fiu (mama’n fiica), la ce te poti astepta? Cetatenie? Ce reprezinta acest cuvant? Stie cineva? Poate stramosii nostrii (?) romanii sa fi stiut…

 bujold says:

Comentariu facut pentru ca cineva a pomenit despre apelurile la misto facute la 112: 

Pe bune?
Sa presupunem ca, in Romania asta in care locuim, s-ar aplica o lege…. suni la 112 la misto – 1000 lei amenda platibili imediat sau, de nu, 5 zile de inchisoare contraventionala… Cine ar mai suna la harneala la 112?
Sa fim seriosi, motive gasim cu totii pentru a ramane intr-un ev mediu intarziat.
Eu am sa spun altceva – in urma cu 22 de ani aveam 25 si speram c-o sa se intample ceva… Acum am 47 si m-am saturat de populatia asta bovina…. Pe bune, m-am saturat.
In afara de vesnice lamentatii, ce faceti altceva? Cum va educati copiii, ce-i invatati sa faca, in afara de aceleasi lamentatii? Si explicatii bolnave, pentru orice nerealizare a voastra? Cine credeti ca este de vina pentru ceea ce se intampla in jurul vostru? Pentru mizeria, saracia in care se scalda populatia de aici? Cine in afara de voi insiva? Cine?

Preluare si de aici http://romaniadeieri.blogspot.com/:

Din moment ce Statul, cel care conform contractului social, Igaş, roagă pe cineva să-ţi explice ce e ăla contract social, e singurul utilizator îndreptăţit al violenţei, nu mai e capabil să-şi respecte partea lui, să apere populaţia, să asigure legea şi ordinea (Igaş, nu e vorba de serial) propun câteva reguli noi.

– desfiinţarea în totalitate a Poliţiei şi Jandarmeriei;
– liberalizarea vânzării de armament uşor;
– reducerea taxelor şi impozitelor în consecinţă;
– dacă o comunitate vrea să-şi facă Poliţie e treaba ei, nu a Statului centralizat, acesta neavând dreptul să-şi dea cu părerea despre necesităţile comunităţilor.

Guvernului central trebuie să i se restrângă dreptul de a acţiona în forţă, acţiunile violente ale Statului centralizat să se restrângă la cazurile de război.

Cred că sunt în spiritul modernizării Statului şi a reducerilor bugetare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: