paradoxuri românești, raspuns domnului Camil Stoenescu


 

Camil Stoenescu a publicat pe blogul sau urmatorul post:

 

 http://stoenescu.eu/2011/10/10/paradoxuri-romanesti/

 

Am comentat in urma cu 5 ore pe blogul domnului Stoenescu, dar acesta n-a publicat comentariul meu, drept pentru care il postez aici:

“1.-
2. platim transport in comun si stam ca idiotii in statii, nimeni nu face, macar, un elementar tabel cu orarul de circulatie, care sa fie si respectat, si in care sa fim informati cum si in ce fel circula respectivul mijloc de transport – cat despre cei care nu platesc, chiar nu avem mijloace sa o rezolvam – ca de plans toti ne plangem…..
3. ironizam pentru ca avem ce sa ironizam, ai incercat sa vezi cum se comporta politistii prin alte parti? respectul trebuie sa fie reciproc….adica ce, sa ne plecam supusi cum fac parintii nostrii in fata MARETULUI POLITIST sau sa asteptam de la el respectul pe care, apoi, sa i-l intoarcem?
4. n-am carnet, n-am ce sa comentez la asta.
5. functionarii publici se comporta precum cei din “IKIRU” al lui Kurosawa. Cand vor invata sa se comporte ca Takashi Shimura in ultimul sau an de viata, vor putea cere respect, este acelasi lucru ca si-n cazul politistilor.
6.-
7. si daca mergem la vot avem posibilitatea sa votam si altceva? da-mi un exemplu in care, daca ne prezentam la vot in proportie de 100% avem posibilitatea sa votam elite si valori…
8. adica sa platesc 47% din banii pe care-i muncesc, plus 24% din restul, prin TVA-ul platit la cumparaturile pe care le fac, adica cca 60% din banii mei, ca taxe si impozite, nemaipunand la socoteala taxele pe proprietate, carburanti, alcool, tutun, etc, si sa cer servicii de proasta calitate, ca nu inteleg?”

Iata postarea despre care vorbeam:

 

 

“Îi remunerăm mizerabil pe profesori și medici, dar vrem învățământ performant și servicii medicale de calitate.

 

Criticăm transportul în comun, dar căutăm tot felul de scuze și pretexte pentru a călători fără bilet (și ne mai și lăudăm cu asta).

 

Vrem să ne simțim în siguranță pe străzi, dar ironizăm și desconsiderăm polițiștii (pe modelul „Garcea”).

 

Ne revoltăm împotriva aglomerației din trafic, dar ne e prea lene să mergem pe jos pe distanțe scurte și medii.

 

Vrem funcționari publici amabili și eficienți, dar cu fiecare ocazie îi etichetăm ca fiind „paraziți”, inutili societății.

 

Ne lamentăm de marginalizarea culturii și penuria valorilor, dar ne raliem cu vehemență împotriva „elitismului” de orice natură.

 

Ne plângem de incompetența și venalitatea clasei politice, dar absentăm masiv de la vot și râdem de orice tentativă de implicare a cuiva în politică.

 

Milităm (verbal) pentru liberalism și stat minimal, dar vrem servicii bune și ieftine din partea statului.”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: