Cu cine faci banking? Cum, nu stii? BCR…


Vineri seara, iesi de la serviciu, este ora 18:30, esti obosit, putin stresat, te bucuri ca urmeaza week-end-ul. Bine meritata odihna. Dar stai, te-ai gandic ca ai avea nevoie de niste bani, nu prea ai obiceiul sa tii bani lichizi la tine, esti obisnuit sa platesti cu cardul, nu prea ai asa ceva in portofel. Plus ca fiul tau te-a anuntat, spre seara, ca sambata are meditatie pentru bac si ca are nevoie de bani. Intraficul inzapezit din Bucuresti, ajungi la sediul bancar cel mai apropiat de locuinta – BCR, sucursala Bulevardul Basarabia, nr. 57, Bucuresti sector 2. Iti verifici contul – bani din belsug, ceri o suma, nici macar 200 de lei, doar 190 – “Din motivele unei defectiuni nu s-a putut realiza operatiunea. Reveniti mai tarziu”. Sunt doua bancomate, te indrepti spre cel de-al doilea – Defect. te intorci la primul, mai incerci odata tot 190, nu merge. Iti spui ca, poate, nu are toate tipurile de bancnote, ceri 200 de lei, acelasi mesaj de defectiune. Te uiti la bancomat si inepi sa mesteci intre buze – ai bani dar nu poti beneficia de ei, banii sunt folositi de BCR care a decis ca are treburi mai importante de facut decat sa-ti dea banii, sa-i foloseasca, sa-si dea bonusuri, chestii d-astea. Ies salariatele bancii din banca si-ti soptesc suav cum ca nu sunt bani si ca, vezi doamne, ele au raportat incident. Sa te duci tu pana la Piata Muncii sa scoti bani de-acolo ca, poate, acolo au. Iti vine sa crezi?

Dai telefon la relatii carduri – si te enervezi, ca sa vezi, ca nu-i traba lor, ca sa depui sesizare si, pana la urma, catadicsesc sa te puna in legatura cu cineva de la reclamatii care-ti explica ca daca depui sesizare o sa primesti raspuns in 30 de zile….cand tu le ceri sa-ti spuna cand or sa fie bani in bancomat, sambata, pe 18, la ora 9 dimineata de exemplu, intrebi tu. “Nu va putem oferi o astfel de informatie”, sa nu cumva sa ataci echipa care aduce banii.

Iata privatul in actiune. Este un exemplu evident ca trebuie sa reducem rolul statului in economie, e clar ca libertarienii au dreptate.

Lucrez de multi ani cu BCR, rulez foarte multi bani prin intermediul lor, din punctul de vedere al cetateanului salariat. In 2011, cam 100000 lei au trecut prin cardul meu de salariu…. Bani pe care i-am rulat, aici sau aiurea si pentru care s-au incasat comisioane din care s-au platit salarii. Am conturi si am avut conturi, am imprumuturi si fac schimb valutar. Toate operatiunile pe care le fac le aduc venituri…. Sa nu pot sa-mi scot niste firfirici intr-o vineri seara pentru ca cineva a uitat sa aduca bani, sa ceara bani, sa faca ceea ce trebuia ma poate pune pe ganduri…

Astept sa mi se raspunda, nu de alta, dar nu eu sunt obligat sa accept sa alerg pe nu stiu unde pentru banii mei. Poate gaseste onor managementul rezolvarea nu in 30 de zile, poate maine….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: