Colonie americana?


Va duceti aminte bancul in care Albania, doritoare sa-si salveze economia, decide sa intre in componenta SUA, ca al cinzecisiunulea stat si declara, pentru asta, razboi americanilor? Romania n-a facut nimic de genul asta dar, din declaratia aiuritoare pe care afacut-o Monica Macovei – http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12304315-monica-macovei-ambasadorul-gitenstein-are-dreptul-faca-aprecieri-despre-procurorul-sef-dna.htm :

“Da, are tot dreptul ambasadorul american sau alti ambasadori sa faca astfel de comentarii, pentru ca SUA, Departamentul de Stat, a finantat atat DIICOT, cat si DNA, adica parchetele specializate pe crima organizata si coruptie. Sigur ca-i intereseaza ce se intampla cu investitia lor, in sens de eficienta. Doi: au investitori straini. Investorii straini sunt interesati sa nu fie coruptie in Romania. Cine lupta cu coruptia din Romania, la nivel de investigatii? DNA. Deci e firesc si normal sa fie ingrijorat si sa-si spuna parerea cu privire la cum e condus DNA, daca e condus eficient impotriva coruptiei sau nu”, descoperim, cu stupoare ca, fara sa fim intrebati de nimeni, am devenit colonie americana.

OK, nu vreau sa fiu inteles gresit sau sa par vre-un prostanac care n-are habar depsre ce vorbeste. Fac parte dintre cei care au decis in deplina intelegere  ca este bine sa renuntam la suveranitatea nationala pentru a intra in UE. Stiu ca UE nu poate exista daca fiecare dintre tari isi pastreaza autonomia si suveranitatea – nu se pot adopta politici comune daca fiecare dintre noi tinem la suveranitatea noastra. Intrebarea pe care mi-o pun este, insa, daca atunci cand am decis ca este bine, din punctul meu de vedere, sa renuntam la suveranitate pentru a intra in UE, era specificat pe undeva ca, in acelasi timp, am decis sa devenim colonie americana? De unde si pana unde isi poate permite un ambasador al unei tari straine sa declare si sa faca lobby pentru o persoana sau alta in sistemul politic, economic, juridic sau altul, din Romania. Comenteaza ambasadorul american de la Haga cu privire la persoana cea mai nimerita sa ocupe scaunul de Procuror General al Olandei? Dar la Londra, Paris, Roma, Madrid? Despre Berlin nu-mi permit sa intreb, pentru ca mi s-ar raspunde ca Germania a pierdut acum aproape 70 de ani razboiul si se poate ca in tratatul de pace sa scrie ca americanii au acest drept pentru urmatoarele sute de ani….

Sunt pro american dar daca as fi intrebat ce am mai aproape, as raspunde ca Europa, pentru ca tot ceea ce patimim astazi este din cauza americanilor. Lehman Brothers nu sunt europeni, sau nu mai stiu eu. America si-a exportat criza si isi rade de noi. Iar noi, prin vocea unui europarlamentar, ne declaram colonie.

S-o numi asta tradare de tara? Si cum se mai pedepseste, oare?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: