Tara Antenelor, raspuns doamnei Rodica Culcer


Doamna Culcer a publicat astazi un articol (http://hydepark.ro/articol/articol/tara-antenelor-922.html), in care sugereaza ca, in genere, intelectualii se afla in alta parte si n-au cum sa fie atasati valorilor guvernului Ponta: “Premierul Victor Ponta ştie că are şanse de succes cu diversiunea lui: populaţia a fost inoculată ineficient cu ură împotriva şefului statului şi împotriva tuturor celor asociaţi cu el.  Acest “succes” îi permite de altfel guvernului – altel responsabil de soarta ţării – să-i  elimine pe intelectuali din instituţiile publice, fără a le evalua prestaţia desigur.”.

Apoi, domnia sa mai face o sugestie – cum ca oricine ar fi de alta parere decat domnia sa si cei din apropierea dansei n-are avea capacitati analitice ci ar urma, precum niste catelusi dresati, televiziunile aflate in proprietatea familiei Voiculescu, generic – antenele! “Scriu conştientă că nu sunt în consonanţă cu masele de cetăţeni indignaţi, că nu e momentul raţiunii, că ne-am întors în comuna primitivă din punct de vedere al comportamentului public, că rinocerizarea nu poate fi oprită.  Ştiu că soarta celor care scriu contra curentului este execuţia publică – doar suntem în Ţara Antenelor – dar totuşi scriu. Altfel cum aş şti că nu m-am transformat în gândac sau în rinocer?”

Am incercat sa-i explic ceva doamnei Culcer pe Facebook. Se pare ca orice incercare de dialog este sortita esecului, in aceasta tara a lipsei dialogului.

Ma intreb, totusi, cine ne-a adus inapoi in 1990? Cine a facut sa creasca in sondaje partidul lui ilici? Antenele? pai 50% din popor nici nu are acces la cablu, transmisia prin satelit de la RDS a fost intrerupta, la tara nu mai exista presa scrisa si nici alt program de televizor, in afara de TVR la care a fost doamna Culcer angajata pana mai deunazi….

Cat despre HR Patapievici, va aduceti aminte? Ia cititi aici cine l-a discreditat pe domnia sa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6707773-update-horia-roman-patapievici-lui-basescu-oferit-caseta-mircea-geoana-primind-sex-oral-refuzat.htm

Sa ramanem in sfera realitatii, nu a partipris-ului. realitatea este la mijloc. Eu am fost alaturi de doamna Culcer pana in 2005, lucra la revista “22”, cand aceasta revista a trecut cu arme si bagaje in tabara marinarului, cel care contribuise la discreditarea CDR si distrugerea PNT-CD. Asa ca sa avem raison. Si sa vedem, totusi, ca traim in tara Basescu-lui.

Cat despre intelectuali – sunt peste tot, eu sunt intelectual tehnic, sunt inginer. Sau n-am voie sa ma consider intelectual pentru ca nu preamaresc pe Basescu? Probabil ca nici Emil Constantinescu n-are dreptul la acest statut din aceleasi motive. Si nimeni, cat de cat implicat si interesat de tara noastra si de viata pe care o ducem, cu ceva studii universitare, care nu este alaturi de maretul presedinte, nu are dreptul sa se considere intelectual. Nu ma acuzati, doamna, pentru ca la dumneavoastra in text nu scrie ca se vor indeparta unii intelectuali pentru a fi inlocuiti cu altii. Scrie ca vor fi indepartati intelectualii…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: